Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=90pC8vZ_9Us


Mitt språk är ingen kompromissfråga

mitt ord är fritt
liksom min tanke

ni som säger att jag bör
kompromissa bort det jag
sagt är ute i ogjort väder

mina texter är inget
jädra jolmigt möte i
bostadsrättsföreningen
där Kurt & Birgitta tagit
med hembakt

"det finns faktiskt gråskalor också"

oj, det hade jag ingen
aaaning om att det fanns

tack för upplysningen
ni söndagsskolepräktiga

när den svenska övertron
på kompromissen får folk
att kräva tankelydnad
och välartade poeter

när direkt språk
kallas bristande
moral, well, det
ni förespråkar
skulle jag kalla
slavmoral

har annan
åskådning
beträffande
ord-tanke

jante-luther
hämtar zilch

jag är inte satt
på jorden för
att leva i nåt
slags mentalt
trivselfängelse

varsågod

skriv era
tillrättalagda
gråskalor och
småkakor

så skriver
jag mitt




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-06 14:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Luther är en av mina hjältar.
Det budskap han fick från Gud - om rättfärdiggörelse av tro - har satt många kristna fria från katolsk lagträldom.

Minns att gamla SKP (70-talet) ville omvandla både facket och Hyresgästföreningen till kamporganisationer. Mot denna paroll reste KFML(r) "Klass mot klass".
Men bostadsrättsförening är ju en annan sak.

Cornelis. Var han så fri, egentligen?


2024-05-06
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP