Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om du inte varit där själv är jag inte intresserad av vad du har att säga.


Vi behöver inte er

"De är autister."

Alltså lite dummare.

En omsorgskategori.

Neurotypiska förståsigpåare
utbildar blivande neurotypiska
förståsigpåare genom att tala
om oss i seminarium, inte olikt
fågelskådarkonferenser där
exotiska fåglar beskrivs.

Autister är såna som behöver
logopedas, socionomas och
specialpedagogas med för att
kunna bli riktiga människor.

"Man måste vara extra tydlig."

"Autister kan inte vara kreativa."

De där uppspärrade ögonen.
Som om hon talade med olydiga dagisbarn.
Hennes sätt att tala om rena självklarheter, som
att invandrare kan ha ett yvigare kroppsspråk.
Hon uttalade det: kropps-språk. Med bindestreck.
Autister förstår inte svåra ord. Man måste vara tydlig.

Det var outtalat men tydligt.
Vi skulle inte tänka, prata, ifrågasätta.
Vi skulle sitta tysta och lyssna.

De andras böjda huvuden.

De uppspärrade ögonen.


Well,


Ni kan inte lära oss någonting.

Vi behöver inte Er påstådda välvilja.

Vi behöver inte Er fyrkantiga värld där själva luften är vit.

Vi betalar inte med lydnad i Er växelkurs.

Vi behöver inte Er.




Fri vers av rostspik VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-05-10 14:46



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
en Stark text
Och utan tvekan
Vi behöver varandra
Lyssna
På varandra
Berika varandra
istället för förståsigpåare på andra
Så bra skrivet
Tack
2024-05-13

    Tidsljus_Timelight
Kan säga att ni är väldigt speciella på AA-möten. Positivt bidragande (oftast) ibland blir det skit.
2024-05-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag ser inget samband mellan orintologi och autism.
2024-05-10

    Elsa Wik VIP
" Hennes sätt att tala om rena självklarheter, som att invandrare kan ha ett yvigare kroppsspråk."

Hahaha :-)
Underbart.
Träffsäkert.
Love it!
2024-05-10
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP