Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hedy Lamarr, österrikisk judinna som uppfann WI-FI!

"Kvinnan som uppfann WI-FI!
Den vackraste kvinnan i filmvärlden: tack vare henne har vi WI-FI.
Vi pratar om Hedy Lamarr, österrikisk jude, med en passion för teknik och ett kall för teater och film.
Hedy Lamarr, förutom att vara en framgångsrik skådespelerska, praktiserade ingenjörskonst i sin hemmastudio på fritiden.
Lamarrs uppfinning, "enhanced spectrum technology", var ett signalhoppningssystem som undvek fiendens störning av radiosignalerna mellan ett fartyg och dess torpeder.
Hon skapade den för att hjälpa till att bekämpa nazisterna.
I Hollywood skulle väldigt få ha misstänkt att den vackra brunetten som spelade tillsammans med Spencer Tracy Clark Gable också var en utomordentlig kommunikationsingenjör, kapabel att uppfinna och patentera ett pipsystem för raketer. USA:s regering avvisade uppfinningen under andra världskriget. Bara för att återställa den vid tiden för Kubakrisen.
Kort sagt, om vi idag kan ansluta trådlöst med mobiltelefoner, datorer och surfplattor till nätverk är vi skyldiga världens vackraste kvinna.
Hedy Lamarr var symbolen för skönhet och hjärna vid en tidpunkt då endast en av de två värderades hos kvinnor.




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2024-05-11 00:03



Bookmark and Share


  Live2Dream VIP
jugoslaver är bättre folk.
tesla var därifrån.
2024-05-12

    Tidsljus_Timelight
Judar är duktigt folk. Dom är överrepresenterade i många bra sammanhang. Uppfinning, vetenskap, konst, allt.
2024-05-11

  Larz Gustafsson VIP
Väl bekomme.
2024-05-11

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Tack för ytterligare information.
2024-05-11

  Larz Gustafsson VIP
Israel uppfan stentarna. Jag har själv två inopererade sedan jag blev opererad mot kärlkramp.
2024-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP