Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur ska jag bli människa ?



Jo
genom att tro på godheten
hos en man
som dog för 2000 år sen.

Då hade hans far hunnit skapa världen
för länge sen
enligt tron
"i begynnelsen".

När var den första dagen ?

Och så det snårigaste.

Jesus är Guds son
på jorden
men alltså egentligen
så är Jesus Gud.

Det är således Jesus´ ande
Gud i himlen
som skapade jorden och universum
långt innan
han lät sig förkroppsligas
till Jesus.

Om jag kan smälta den storyn
få in den i min tjocka skalle
och se den som sann
så har jag en liten möjlighet
att bli människa.

Njaaa
jag hade en pappa
jag vet har levat
som gick omkring på jorden
i 92,5 år.

Han tvivlade
och var klokare än så.

För man kan inte veta.

Bara gissa
och hålla fast vid sin gissning.

Ordet var
BEGYNNELSEN !

Och handen på hjärtat
kärleken
har jag fått från levande
tvivlande människor
som följt mig på vägen.

De troende har ofta gjort ont.

Hur ska man förstå det ?




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-11 07:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP