Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den stjärna jag föddes av



Den stjärna jag föddes av var min mor,
en åskans dag så kämpade hon för mig,
med styrka så stor.

På landet vi växte , starka och trygga,
i små sammanhang , där jag ibland var stygg , ja.
Aldrig en statskupp , bara fred och ro,
naturens skönhet fick oss att gro.

Någon stjärna blev jag kanske inte,
men tacksam är jag att mor höll ut , så länge , så bränt,
mitt skrik hördes i minst en timme,
med en mors kärleks starka vilja.

Pratig har jag varit sedan den dagen,
många år har gått , livets långa stegen,
ser tillbaka – inget storslaget,
men återberättar ofta om åskslaget.





Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 11 gånger
Publicerad 2024-05-13 10:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP