Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


Rasslande medaljer

En äldre soldat marscherar fram och tillbaka

I en nyligen grävd skyttegrav

Med symboler på jackan

Och medaljer för tapperhet i strid

Som rasslar i takt med

Marschmusikens förödande kraft

Som skvalar ur hans Bluetooth högtalare

Stöveltrampet går igen och om igen

Han skjuter iväg granat på granat

Med artilleri kanonen

Gamla kvinnors bostad blir beskjuten

Och de blir också utan bostad

Han stannar till för en stund

Och Han läser en dikt och känner sig smart

Sedan läser han en bok och

Känner sig ännu smartare

I sammansmältning med diktarens

Budskap förringar han samtidens

Melodier som korrupta och förlegade

Hans oro och rädsla tvingas fram

Det militära drar till sig hans uppmärksamhet

Och han lever sig in i hur det vore

Att ha evigt liv istället för att

Leva i dödens värld

Utan fast sysselsättning eller bostad

Är hans hem numera en kall och smutsig

Skyttegrav han varit med om att gräva

I den lever han och i den kommer

Han kanske att dö om han skulle bli beskjuten

På gravfältet vilar unga soldater begravda i rad

En presidents offer för sin maktutövning

Igen skyfflad av samtidens metodik

Presidentens maktmetodik är att söka upp och förstöra

Sådana är hans ideal för ett ledarskap!

 

Taleptox Skrev

Den 20240513

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 15 gånger
Publicerad 2024-05-13 12:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP