Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lappri 26

 

 

Ur led är tiden

guldklockan är mer värd än

ett människoliv

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-14 09:01



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jo, även de gamla grekerna... en text om förvåningen över att något 'som nog alltid varit' skulle kunna ses som nytt... bara att repet och kniven bytt plats med pistolen. Förr gav giftbägaren som alternativ till att avrättas mer offentligt. När inte fängsligt förvar eller hot om att dö har effekt, kan envar hållas för att leva farligt. Trots att alla gör det hela tiden. Den som promenerar kan råka halka på något på marken, få en istapp i huvudet, bli påkörd av en smitare eller bli rånmördad när som helst på dygnet. Att vakna om morgonen utan att ha dött under natten, är den lyckas om kan vederfaras envar, liksom att komma hem hel och hållen till kvällen. Så att skriva hem och säga att dagen avslutats med ett 'jaså är det bara du... förtjänar bara det sättet att hälsa någon, väl 'en bra känga'? Jaså, ett leende, med näven knuten i fickan då?
2024-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP