Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

neonljusen dränkta i svarta moln

 

 

neonljusen
dränkta
i svarta moln
hettan
som strålar över 
staden
när barnen
förflyktigas
till skugga och rök
jag är inte längre någonting
denna plats
bortom
sjöarna och haven
inte en ljusvinge att
doppa i vattnet
en hel generation
att binda hettan till aska
detta är inte längre en plats
detta landskap
sjunker genom
en avgrund
de kemiska fälten
som bottnar
i den svartnade skyn
de kvarvarande barnen
springer inte längre
i det gröna regnet 
visst är det en vacker tystnad
men solen klyver inte molnen

till en annan dag 
årtusenden förflyktigade
till skugga och rök 
bakom visiret färgas
barnet av en grönskande dröm 
men torkan
den obevekliga torkan
är famnar djupare
än haven

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Androiden VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-05-20 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP