Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här kommer hösten


Han kom med hösten

Brandgula virvlar löven,
runt skäggig piasavakvast

Han drar hela höstens vemodslass,
med färgburkarna till höstträden
Skvalpande bredvid

Hans rödgula höstfläckar,
skapar nya öar på hans havsoverall
Penslen vilar än bakom örat

Sommarbarnen springer med sin rädsla
Bort från höstens blåställsman

I skägget ruvar vinterugglan
Med flingor och pärlor,
i dunig fjäderdräkt




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 447 gånger
Publicerad 2006-09-11 13:07



Bookmark and Share


  hellen
man ser allt framför sig, som en tavla, underbart!
2006-10-10

  Nessie
Håller med tidigare kommentar. Får en gammaldags "tomtebobarnenkänsla" när jag läser dikten. Vackert och poetiskt formulerat om hur det känns när hösten knackar på.
2006-09-19

  Teresia Ridell
Riktigt sådär gammeldags härligt skönläst;fylligt o färgglatt !
Lyfter upp o trotsar stormarna.
2006-09-12

    Bodil Sandberg
Härligt och fantasifullt...nog kan jag se blåställsmannen!!!!!!!!!!!!!
2006-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö