Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fabler för en pojke



barkbeklädda trollfötter besteg bergen
där bortom hägrande vidders vindar
blåa ögons längtan blickade
förväntansfullt framåt
mot nya mål

och trollfötter trampade vidare
längs vinande skogars sommartrötta djup
med en evig saknad bultande i bröstet

om människoflickans stenrullsskratt
och leendet som aldrig lämnade läpparna

sen röda lockar kittlade hans kind
en natt när hennes nätta händer
smekte sömnvarm hud i smyg




Fri vers av Smultris
Läst 1023 gånger
Publicerad 2006-09-17 12:53



Bookmark and Share


  ammie
Vilken poesi... helt underbart... blir ett bokmärke för mig...
2006-10-23

  Daemon
Grymt språkbruk... jag blev helt :-O när jag läste "där bortom hägrande vidders vindar".
2006-10-01

  Daniel_78 VIP
skarru me mig å dansa vid bäckälvens fåra
bortom gärdet där trollsländor dansar i kväll
får jag bjuda min sköna på nattvärmens lyte
innan morgonen vidger två kropp i dagg
2006-09-26

  Markattan
Ljuvligt trolsk och fantasieggande poesi till en vacker bild.
2006-09-25

  Sländan
Gillar när du använder naturen och dess lite övernaturliga krafter i dina texter! Dom är riktigt bra då! Det är så lätt att föreställa sig orden i bilder. Och det blir ju alltid så vackert när det är du som skriver om dom!
2006-09-17

  Ola Rydberg
woow underbar magisk dikt
denna
älskade slutet
2006-09-17

    liv-mm
läser och fastnar i nät, ett
- måste det vara -
trollspindelsnät av osynligt garn
spända från ur bild, vävd samman
med orden i mina ögonkänslors darr
en ljuvlig sagonattsdikt, för åter tusen
och en, till, minst... Makalöst..
.. jag tar mina trollsteg och går..
bokar_t.oretur,,.,,
///L*
2006-09-17

  Neal
Bra lite tomtar o troll över den !
2006-09-17

  Mats L.
Vackert vännen
2006-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris