Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den starke JAG hjälper min svaga JAG

Jag har gått

livets väg

ensam i min själ

genom mörker

utan mod

mot ljus

med hopp

 

Jag har irrat runt

med kartan i min hand

genom fält

genom stad

utan att finna ro

 

Jag har hållt ängeln

i min hand

jag har tröstat

mitt hjärta

med önskan

 

att vandra

genom eld

genom vatten

ner i jord

men ändå

ständigt inandas liv

 

du fick mig

i min ensamhet

förklarat att ensamheten

endast berör omkretsen av mig själv

 

så utan konstiga ord

vet jag

att i svåra tider

då bär den starke   jag

mig genom

eld och vatten

genom jord

för att väcka den svage  jag

när så är dags

 

glöm aldrig att

du finns inom dig själv

stark

som svag

och du är aldrig ensam....




Fri vers av ia VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-09-21 23:10



Bookmark and Share


  Janne
en sån underbar dikt

ryser av välbehag

nej du är aldrig ensam för vi alla

för vi alla hör ihop.

känns tryggt att veta det !!

Betraktaren
2010-09-01

  Johan Bergstjärna
Tack för sanna vackra starka rader!
2010-08-02

  Seasons VIP
Fullkomligt älskar denna. Du skriver på ditt eget sätt, känsligt, fragilt och vackert. Tack! Bokmärker.
2010-06-08

  Johan Bergstjärna
Härligt, denna behövde jag läsa idag, tack!
2010-06-06

  Agnes
du fick mig

i min ensamhet

förklarat att ensamheten

endast berör omkretsen av mig själv


Just nu briljerar du! Något har hänt medans jag varit borta. Det är en starkare stjärna som lyser nu och dina reflektioner är helt enastående. Jag kan bara läsa, ta emot och buga vördnadsfullt över din framgång och den resa du gjort.
2006-09-26

  Fredric
Svag titel på en riktigt bra dikt.. Riktigt bra..
2006-09-22

  mb74
så fint skrivet o så rätt du har:))en mycket fin text du skriver här,den går rakt in i hjärtat:)
2006-09-22
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP