Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan inte sluta att fundera på klimatet


Oktoberland

Vi vandrar genom ett oktoberland.
Där kölden stängs ute,
och frosten smälter i våra varma fotspår.

Gröna är stegen,
på våra lövlösa höststigar.

Kom, låt oss lyssna!
På de klockor som klämtar bland löven.

Toner av vintervind.
Virvlar och skriker:
- Den kommer, den kommer!

Men vi står ärmlösa,
i milda sommarvinden.

Sommaren skrattar.
Vintern står där,
med tårar av is.




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 389 gånger
Publicerad 2006-10-02 10:23



Bookmark and Share


  yasmin
en otroligt fin dikt,det brukar ju vara andra vägen
2006-10-24

    Bodil Sandberg
En dikt som får bli en favvo...helt klart!
2006-10-04

  Nessie
Häftigt beskrivet. Upplever en olycksbådande och skrämmande ton i texten om det faktum att klimatet håller på att förändras. Den milda hösten som borde vara positiv blir ett uppvaknande till motsatsen vilket förstärks i den sista versen som är mycket bra formulerad.
2006-10-03

    Cajsa
Bra skrivet
2006-10-02

  Teresia Ridell
Mycket vackert !
Fast jag cyklar varjedag genom gyllene lövströdd cykelväg...och här ösregnar det o åskar o har sig. fast visst värmen står på sig !
2006-10-02

  Lars Granlöf
Vacker språkbehandling
2006-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö