Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske blir vintern så här...


Vinterört

Träden har tappat,
sina gyllene kläder.

Naket förvridna står de,
i sina nya död.

Rikedomen virvlar bort,
som blad vid de kalla rötterna.

Iskallt sniffar vintervinden.
Luktar efter vinterört,
bland trädens tunna spindelben.

Grenarna fattar sina kalla händer.
Ber om nåd, en väntansbön.
I tröstlöst vinterland.




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 508 gånger
Publicerad 2006-10-09 12:56



Bookmark and Share


  Nessie
Jättefint formulerad dikt om vintern. Känner riktigt vintern fast den inte är här. Verkligen målande beskrivning. Tycker mycket om dikten.
2006-10-12

    Bodil Sandberg
Wow!Vilken underbart poetisk frostig och stämningsfull dikt!
2006-10-11

  Hildegun Relefors
Underbart, men nu vilar träden inför det stora som skall komma. Har du inte redan sett vårens sovande knoppar? Så behöver jag höstens ro och mörkret, för att gå in i diktevärlden!
2006-10-10

  Nära
Oh så vackert beskrivet!
2006-10-10

    NoMi F
Så vackert skrivet
Förmedlar kyla och väntan
"Grenarna fattar sina kallar händer"

tjusigt
Där fastnar jag, känner kallt
och vinter
Bra skrivet
2006-10-10

  Teresia Ridell
Mycket vackert o varmt förmedlat av kylans tid !
2006-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö