Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jaget är som ofta lik en gammal kofta luktar kanske unk och svavel vädjar om fönstret vitt på gavel


Överjaget och underlivet

Jag är märkvärdig
märk väl hur värdig jag är
jag är fantastiskt skön
märk väl hur skönt fantastisk jag är

jag är ingen anhängare av jantelagen
av den har jag inte blivit antagen

för mig är jag inte regel
blott undantag
sådan är en i livets spegel
och sådan är också jag

livet är ett under
och ett under är jag

det är synd om alla dem
som aldrig kommer mig nära
de som blott går hem
till och hos sina kära

tänk om alla mig kände
jämt och hos mig rände

då skulle jag bara kanske räcka till
för mina närmaste vänner
och bli både le och vill
inte orka med vad jag nu känner

kanske är det till det bästa ändå
att kineser och andra folk
inte kan jämt till mig gå
inte behöver mig som tolk

trots att just en sån som jag
ofta är till mångas glädje
hjälp och yttersta behag
det måste jag ju medge

(Va? Är det något som luktar?
Det är nog bara avunden som går varm
den där som står och suktar
och i jaget sitt är arm)




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 398 gånger
Publicerad 2006-10-22 01:09



Bookmark and Share


    Erika H
Den som vet vad den vill
får allt och lite till
Den som får det den ska ha
är alltid go´och gla´
precis som ja´
erika
2006-11-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP