Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inför millenniumskiftet


Perpetuum morbide

...och ett dopp i Akerons, avgrundsälvens svall...




Vi skrapar på evighetens hölje,
sargat av krig, terrorism och miljögifter.
Bölder, svulster och infektioner
som härjar vår himlakropp.
När skall kärlek, ansvar och omsorg
tillåtas läka och hela?

Vi tillhör ett årtusende
med ideliga politiska, religiösa
och monetära manipuleringar.
Svek, falskhet och girighet
som dikterar vår tillvaro.
När skall förnuft, rättvisa och solidaritet
tillåtas råda och leda?

När rämnar höljet?
När stannar tiden?

Tror du på en frälsning?
Efter tusen år?
Efter två tusen år?

Lägg av.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 323 gånger
Publicerad 2006-10-27 23:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström