Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet pulserar



Livet pulserar i tunnelbanevagnen,
mellan fnittrande tonårstjejer,
bittra damer med permanentat hår
och folkölspimplande tiggare.
Stockholm rusar förbi fönstren,
stannar ibland och tränger in
med alla sina dofter och ljud
utan att fråga någon om lov.

Då brister min sköra hud
och naken genomsköljs jag
av allt det som skrämmer mig
och livet pulserar i mina ådror.




Fri vers av Anna H
Läst 350 gånger
Publicerad 2004-12-07 08:28



Bookmark and Share


  Pica pica
En mycket stark dikt... Hur svårt är det inte att värja sig från allt det som skrämmer. Kanske borde man ta reda på varför man blir så skrämd... kanske susar världen förbi likt en gigantisk spegel av vårt inre landskap...? Tack för din tankeväckande dikt!
2004-12-07

  Myself
om när känslorna kommer med kraft.
2004-12-07

  Ola Rydberg
skriver starkt
poetiskt
och skildrar vardagen och livet
snyggt !!
2004-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H