Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flera små haikur...


Lockande





En lockande blick
då den sköna vänder om,
visar ryggens bark.



I strida strömmar
spelar han på sin fiol,
lockar till döden.



Under ytan finns
jungfrun som lockar och ber,
dold är stjärtfenan.



Då månen är full
ylar han och lockar oss
till kalla kårar.



På månskensängar
lockar de männen till dans,
där döden väntar.






Bunden vers (Haiku) av Anna H
Läst 548 gånger
Publicerad 2004-12-09 09:22



Bookmark and Share


  petter rost
Nästan 10 år senare..! Aldrig hade jag föreställt mej att det skulle kunna finnas en Horgahaiku... Men här är den:

I strida strömmar
spelar han på sin fiol
lockar till döden

I berget kan man fortfarande se spår av de dödligt dansandes fötter...
2014-03-19

    ej medlem längre
... ´jag börjar gilla din haiku.
2004-12-15

    Barbro. Norberg-Rönnlund
bra haikus på olika sätt. Känsla,
bilder och jaa....BRA !
2004-12-12

    Idun 1
i denna haiku, härligt
förtrollande vackra ord.
Kram...
2004-12-09

  karenina VIP
lockande, leende läsning!
2004-12-09

  Pica pica
Skickligt och vackert skrivet om lockelse...
2004-12-09

  Cattis Rönn
och väldigt målande...en femma av mig!! och en rekomendation...Bra skrivet!!!!
2004-12-09

  Roger VIP
Du bara lätt som en plätt kastar in hela vår sagoskatt i 5 haikus...
Snyggt skrivet. Gillar massor
2004-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H