Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur samlingen Röda sidor, gula och orange


Trappan

Jag sökte en trappa ned till mig själv
men hittade bara en som ledde över takåsen
och till kanten på en skorsten
En trappa ned i helvetet
En trappa upp till alla hårda gossars pappa
En trappa ut på torget
med besvikelsen signerad i ansiktet
på alla händelselystna
En trappa in i jämmerdalen
En trappa ned för alla Svenssons
En trappa till för alla som inte envisas
En trappa hit för alla vilsna
En trappa mer för alla törstiga
En sidentrappa för alla söta mångfaldade dockor
i ansiktsmask och modedräkt
En trappa till för allas återvändsgränd
Att trappa upp men aldrig ner, en trappa ut
En mörk trappa för alla trappors uppfinnare
Mitt liv är en oändlig trappa
jag kliver hit och dit, och ibland åt sidan
Men först som död når jag upp
Den dag då dag är natt, och upp är ned
Varför jag som död ändå aldrig nådde upp

AL -75




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 331 gånger
Publicerad 2006-11-04 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP