Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är det egentligen, som är förberående?




Skuld...



Hett, och passionerat hämningslöst
älskade han med sin fru
bad till Gud i himlen

- Förlåt!

Min kära, älskade fru
inatt

- Ja?

inatt
har aldrig skett.




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 578 gånger
Publicerad 2006-11-21 00:47



Bookmark and Share


  H. Karla
Jag har ju inte sett "så som i himelen", men om man bortser från den påstådda likheten så tycker jag att denna dikt är mycket bra och mångfaceterad (stavas det så?).
Mina tankar går genast till religion som fördömer sexualitet, (dessa missledda själar), och en man som står mellan tro och åtrå. Men man kan tolka in mycket, vilket gör den bra. Bra också att den inte är längre än såhär och att du håller den oförklarad och öppen i sin enkelhet.
2006-11-22

  sockerspöket
Kommer inte det här från filmen "Så som i Himelen"? Bra skrivet iaf.
2006-11-21

  KonstigaKatter
Hmm... tänkte först på en man som varit otrogen i tankarna, sedan tänkte jag på en präst i celibatet, men då hade han inte haft en fru... hmm... och skuld... hmm... om hett och passionerad men som uttryck för allt annat... ja, då kanske då behövs det förlåt från honom för hans väg av andra tankar... men om det är hans fru som säger förlåt då är det hennes skuld som han vill skölja bort... ja, nu har jag fastnad i den historien, hur den kan tolkas...
2006-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson