Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag önskar...

jag önskar jag var modig nog att öppna ögonen
för att se
allt det som man inte ska se
krigen som inte finns
gatubarnen som ingen tycks höra ropa
vår planet som sakta men säkert går sitt öde till mötes


jag önskar jag var modig nog att be dig hålla käften
och se mig
lyssna på mig
förstå mig
sluta vara så jävla självupptagen


jag önskar jag var modig nog att leva
släppa taget om den invanda vardagen
kanske åka ner till Afrika och hjälpa dom svältande barnen
jag behöver inte ens åka så långt
det finns nödställda människor här hemma i Sverige med


jag önska jag var modig nog att hoppa
att stå upp och slås

men jag är rädd för smärtan


jag önskar jag var modig nog att göra allt det som jag drömt om
och allt det som jag fortfarande drömmer om





jag önskar…




Fri vers av rosentagg
Läst 257 gånger
Publicerad 2006-11-28 21:12



Bookmark and Share


  Freya
Du har fattat. Tack.
Jag önskar att alla var modiga nog att öppna ögonen. Du är i alla fall modig nog att vara ärlig. Och det är precis det som behövs. Ärlighet.
/F,
2006-12-11

  Kajsa Holmdahl
Jag känner igen mig på ett ställe i dena dikten, asså då menar jag att det låter som mig elr något :S men den va jäkligt bra skriver, du är grym på dikter catta :D
2006-11-28
  > Nästa text
< Föregående

rosentagg