Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom glas



Jag minns dig,
i soffan framför TV:n

Jag på balkongen
rökte i rusket,
och bakom glas
ditt ansikte

Skratt och förvåning
spelade i vågor
din mun, dina ögon,
i en egen musik
bakom glas

Jag ville brista av ömhet
som jag sedan gjorde

För alltid kvar på balkongen
med dig bakom glas,
ljudlös utan kontakt.
En bild av både himmel och helvete.

och all den längtan ett hjärta
nästan inte kan rymma

Hur lär man sig leva
i tomrummet efter
en sådan ömhet




© Anders Bek, 29/12 2004




Fri vers av Anders Bek
Läst 850 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-12-29 10:31



Bookmark and Share


  Ellen Herdis
träffades av en Känsla av Saknad
2005-09-20

    påskpynt
"Jag ville brista av ömhet
som jag sedan gjorde
" - åh! Det är helt på pricken! Vid första anblicken tycker jag att "himmel och helvete" är en alltför sliten fras i denna spännande text men åh andra sidan kan jag inte komma på vad som kunde stå där istället.
2005-01-14

    Barbro. Norberg-Rönnlund
livet satt på pränt med känsla. Dessa
vardagens ord rymmer så mycket och
du målar upp en bild som skapar många
tankar. Jag tycker mycket om denna !
2004-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Anders Bek
Anders Bek