Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För all tid

Ändlösheten välver
evighetens svindlande sfär
var timme fylls
av brusande sekunder
minutiöst filtreras
mörkrets dövande skikt
genom rymdens eteriska nätverk
och ljusfloden sköljer mig
ut i nuets pulserande hav

Förlöst till ovisshet
vandrar jag i framtidens öken
där sanden oavbrutet passerar
livets svalg
sipprande mot timglasets botten
där, i vunnen visshet
jag förblir
medan glaset vänds för nästa fas
evigt, ändlöst, för all tid

Tid -
kom - mät - fyll - bida
göm - läk - lär - fly
Du som bor i mig
bär mig, när mig, tär mig




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 355 gånger
Publicerad 2006-12-13 23:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström