Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Profetia


Att grannens inte ens kitschiga plasttomtar
klättrar på och vid husfasadens mexitegel
bland neonbelyst stickande punkter gör mindre
då det nyfött ljusgula penséögat bredvid bevekar
denna märkliga vinter så här åtta dagar
innan den egentliga men glömda ankomsten
och mina knallrött stövelinpackade traskar i olivfärgat
istället för det renande vita som borde men alls icke
på grund av människans urbota inkompetens
mer än solgasens förebådande orkaner

Men vad spelar det för roll

Inom en tjugo trettio år sådär
har polarisen genom detta mänskligt omänskliga misstag
sköljt bort halva jorden med den bedrövliga kvalsterhopen
vilka aldrig satte värde på en
äkta tomte




Fri vers av Anette Blomberg
Läst 505 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-15 21:54



Bookmark and Share


  Alina Ögger
Nu vid en tredje läsning; om den svenska grannen och de välansade trädgårdarna, fyllda med mossborttagningsmedel så barnen blir allergiska.

\"Sköt ditt och skit i andra\"-känsla.

\"Den grannen är nog lite smått farlig, ja, galen\".

Och 70-talets mexitegel. Med asbest innanför väggarna.

Bättre vid detta tredje ögonblick.

Tack.
2007-08-14

  Alina Ögger
Underbar!
Som en satir av julhysterin och materialismens slit-och-släng-hysteri.

- \"det nyfött ljusgula penséögat bredvid bevekar\" - en fantastisk formulering.

Din lek med ord värmer inuti, utkristalliseras genom datorskärmen.

Och så slutet. Halvcyniskt klockrent. Så sant.

Du väcker mig med dina ord.
Då är jag redan sjuk genom miljömedvetenhet.
Omvärlden.

Subjektiv tolkning; stark omvärldspoesi.

Bokmärker.
2007-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Anette Blomberg
Anette Blomberg