Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vykort till en hjälte



jag vaknade imorse
av att jag grät
och det bankade i huvudet
och jag
gråter så ofta nu

och det kanske börjar gå över
kanske vill jag inte ens att det
ska gå över
för vad
kommer sen
om inte flaskan och repet
i den ordningen

jag är feg
feg feg
feg för allt
feg för kvinnor och män
feg för närhet
feg för sex
feg för mig själv

och du
charles bukowski
du kunde och du gjorde
min vän
DINOSAURIA WE
är världens bästa dikt
någonsin

och du lärde mig
att jag inte ska ge dem jävlarna
något gratis
för livet är ett krig
och trasproletariatets enda vapen
är tiden som tickar

ja jävlar,
du hade ditt postverk
dina löskokta ägg
och din kopparärriga hud

och jag har inget av det där
jag har ingenting alls
utom törsten
och det är som en brand
i halsen nu
just idag

och jag tror
att
så fort
mina händer slutar
skaka

kanske jag ska måla en tavla
till en vän
en vacker kvinna jag kan kyssa
och smeka
tills jag fegar ur igen
och dricker mig full
igen

och vaknar gråtandes
igen




så Hank,
låt oss dansa ikväll
det är
ändå torsdag nu









Fri vers av Robert W
Läst 498 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-28 15:54



Bookmark and Share


  Rachel Roth
snart nås väl botten...där enda riktning är upp....i denna dikt och den nästa. Ibland kan det vara bra att byta hjältar....kanske...?
2006-12-30

  Sanningsägaren VIP
så fick du mig att
gråta också...
2006-12-30

  Nina V A
Oh yes, där kom vykortet till hjälten och jag ler och njuter återigen!!
2006-12-28

    Erika H
styrkan ligger i den nakna beskrivningen av darrande händer och längtande strupe
skrivet med inga överflödiga ord, rakt och direkt
beskrivet med smärtan och ångesten hängande över som en kolsvart skugga
helt underbar
så snyggt!
erika
2006-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W