Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vara ko - OK?

Tänk att få vara en ko,
och bara stå där och glo,
bland grässorter välja,
tugga och och svälja,
ensam, i lugn och ro.

Se där! En god Timotej!
och en blomma med gult konterfej!
Fastän solgul och grann,
är den giftig som fan(n)!
så till Smörblommor säger jag \"nej\"

Stå och tänka på ingenting,
likt kollegorna litet ding!
Att ta sig en slummer,
bland flugornas summer,
och vifta bort bromsarnas sting.

Fånga dagen, just nu och här!
\"Igår\" inte längre mig tär,
och \"imorgon\" är långt härifrån!
Bara blommor och blad och strån!
Och himlen guldkantat skär. . . .




Fri vers av Stardust VIP
Läst 3714 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-01-04 12:18



Bookmark and Share


    Stormöga
kossor är fina djur! de har så vackra ögon...
2008-02-07

  Kim VIP
Brukar man inte säga dum som en ko? Jag känner ingen ko, minns inte om morfar brukar säga så om sina. Det är säkert bara en skröna!?
2007-12-25

    Mr.painter
hehe braaaaaaa
2007-10-21

  To
Fin fantasifull dikt om bland annat en ko. Jag skulle kanske kunna tänka mig att leva som en ko, bara behövde leva på somrarna och vara frigående och fri på riktigt. Annars kan det lika gärna få va.
Fin dikt! Snälla sälj den inte till Arla. Det är redan för mycker idyllisk reklam från dem tycker jag.
2007-09-27

  archibald
Fan(n) vad vackert och fin
mitt fejs spricker upp till ett flin
ja vad kan man säg
jag vill ha timotej
dina rader var långt ifrån hin
2007-07-24

  Jean-Michel Orblin
Jag är en patologisk kodiggare har jabbat på bondgård
2007-05-10

  Lillasyster F
Just en sådan lycklig ko på grönbete skulle vara skönt att vara ibland. I ekologisk produktion.
2007-03-16

    henley
Ja, fan va underbart å får vara en ko just nu!
ASHÄRLIG DIKT! Den charmar mig otroligt mycket!
2007-03-15

  Snubblaraldrig
Vliken härlig text ! Nu längtar jag till sommaren med grönt gräs, kor i hagen och solen som skiner värmande i ansiktet! :)
2007-03-14

  Kickan
Man blir glad av din dikt. Tack!
2007-03-05

  Dionysius
Lästes med ett leende som blev bredare och bredare.
:-) :-] :-D
2007-02-28

  Oskar...
Oj vilken tillvaro. ..och vilken genomskön text som man inte kan annat än älska.
Titeln är nog bäst av allt och tack för kvällens garv..

Kon stod på ängen
det var på(o) ängen
heh..

härlig text!
2007-02-22

    Anette.H.
Verkligen bra skrivet!

Den fick mig att drömma mig bort till sommaren för en stund=)
2007-02-11

  Jean-Michel Orblin
Jag älskar kor jobbat med dom
2007-01-24

  Freya
åååååh. det här är den första charmiga rimtexten jag läst på
LÄNGE
men mojs vad gullig och glad och lycklig och allt sånt där som det nog finns liteliteförliteav
& jättebra rim.
kram'

2007-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP