Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden hann före...

Mina händer trevar efter något att hålla sig i...
Sorgen väller över mig i vågor...
Jag hann inte dit, det är för alltid försent.
Jag skrev i går att jag ville hinna hem o ta farväl,
döden hann före.

Han låg där med öppen mun o halvslutna ögon,
inga ord, inga tårar.....
Hela familjen var där o ni höll hans händer.
Ni var med på de sista stegen mot ljuset.
Ett sista andetag o han försvann....

Dina händer trevar i ett mörker,
också dom för att hitta något att hålla i.....
Där i mörkret möter jag dina händer,
står där med öppna armar.

Redo att ta emot all din sorg o din ilska....
Ilska över att det var just han som drabbades.
Sorg över att det var han som försvann....
Jag finns här, kan inte ta hans plats....
Men jag kan lova att alltid finnas där när du behöver mig.

Tänker inte tränga mig på,
du får bestämma,
Sorgen är din o jag kan bara dela den med dig.
Försöker förstå det ofattbara....

Ett ljus brinner nu här hos mig,
i lågan ser jag ljuset från din pappas själ.
Jag stannar upp en minut o hedrar honom.
Jag hade rätt,
himlen förlorade en av sina vackraste,
starkaste och mest underbara stjärnor.

Han finns där, svävar ovanför oss
Torkar våra tårar med en lätt bris över kinden,
han är en ängel.
Han har funnit frid, han har funnit lugn o ro.
Han plågas inte längre av smärta o hjälplöshet.

Där på andra sidan ska han bygga ett hus o vänta,
vänta på att hans älskade maka ska komma....
Han hann berätta detta för henne innan han gick...
Han vill möta henne i porten till himlen.
Vill möta henne när hennes tid är inne.

Janne, jag håller av dig så mycket.
Lovar att jag ska efter bästa förmåga,
ta hand om din dotter.
Det är min gåva till dig,
din gåva till mig var din dotter.

Hon är min allra bästa vän,
jag älskar henne av hela mitt hjärta.
Lovar att finnas där o försöka lindra hennes sorg.
Vi ska minnas dig med skratt och glädje.
Det är så du vill att vi ska minnas dig.

I mitt hjärta har du alltid haft en plats,
nu har du stängt dörren till ditt rum,
du kommer aldrig mer att lämna nån av oss.
Du finns alltid med oss,
vart vi än går.

Om en liten tid är det dags för att ta ett sista farväl,
om din familj tillåter det ska jag sjunga för dig.
Vill ge dig ett minne av mig,
Minnet jag har av dig är en varm, ödmjuk och snäll man.

Ditt liv började som ett frö,
du växte o blev en vacker blomma,
för några år sen började dina kronblad att falla,
din tid började rinna ut...
Blomman vissnade och nu ska vi begrava den...

Du är saknad och älskad...
Hej då Janne, tack för allt du gav.




Övriga genrer av Blickfångaren
Läst 645 gånger
Publicerad 2005-01-17 07:26



Bookmark and Share


  aniara
Väldigt vacker betraktelse över livet och döden!
2005-01-17

  aniara
väldigt vacker betraktelse över livet och döden!
2005-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Blickfångaren
Blickfångaren