Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Parasiten...



Sitter på bänken
och stirrar
på den elakartade
cystan

Åh vad den hatar
att vara en del av mig


Hur den sträcker sig
in mot mörkret
där den har
sin fridens gömma

Dess osynliga svärta
är en målad bild av ett inre


Sakligt den kväver
sig själv
i de tomma delarna
som
ligger bakom en

Och längtar
till dagen då vi dör


Som om solen sjönk
flera steg
längre till sin sista dag
då inget är kallare
än den döda
trädgården

Som han själv skövlade
innan sömnen





Fri vers av Micael Axelsson
Läst 483 gånger
Publicerad 2007-01-18 19:24



Bookmark and Share


  sockerspöket
En sorgsen syn på livet.. men det är ett intressant perspektiv
2007-01-19

    Gyllene Varg
Perspektiven.. de går in i varandra, blir, är varandra..
Jag läser om lusten till livet, hur den är sin egen
utsugande parasit..
intill slutet..

Den här dikten berör verkligen.. mer än bara ord..
2007-01-19

  Mackan
denna är väldigt bra Michael
den är sorgsen, vacker och du använder
finurliga och tilltalande meningsuppbyggnader
och väl valda ord
2007-01-19

    ej medlem längre
Starka metaforer, som vanligt gripande, bra
2007-01-19

  Lilla My* VIP
Berörande om ett oerhört svårt tillstånd!!
"Som han skövlad innan sömnen"...
sätter fingret på parasiten! Bra!!
2007-01-18

    Lindizz
din dikt berör...mycket bra skrivet...
2007-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson