Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

farväl till svartån



jag räknade landskap
gröna fält längs öde vägar
där svarta kvällar slog följe
med varma rälsars stål

vår kärlek byggde längtan

jag räknade landskap
under alla resor till dig
ändlöst mot samma mål


men jag reser inte längre

för du är här nu




Fri vers av Smultris
Läst 704 gånger
Publicerad 2007-01-22 13:34



Bookmark and Share


  Anguis
yes i was ;)
2009-11-15

    sunnanvind
Vad fint!
2007-02-13

  [ShadowWalker]
Jag tolkar den precis som alla andra på mitt eget lilla vis antar jag:

För mig är den samtidigt något vemodig som den är trygg och vacker i sitt "landande" att man till slut finner det där trygga som omhuldar en...

Samtidigt kan man inte låta bli att undra om man ändå inte på ett sätt längtar ut till den där räknande av landskapen ändå, för när man har den där gemensamma resan så blir allt så mycket intensivare, man har trängtan, saknad, målinriktning, strävanden...

Det ÄR en mycket vacker text och den har många bottnar för mig... Tack!
2007-01-28

  molly crayons
å. på-väg-känslan är finfin. och slutet ännu mer
- om man väljer att läsa den så..
2007-01-25

  Mats L.
Fint skrivet
2007-01-24

  Sanchez VIP
Alla har svarta ån
som de besöker, stannar vid, återbesöker
stannar vid, går ifrån, som de inte kan se

själv gillar jag fiska i svartån
alla dagar förutom
då jag simmar i den
2007-01-24

  Laijza
Snuttigt, sött och romantiskt..
2007-01-22

  rebecca d VIP
fint, landat...i nuet o närvaron...
2007-01-22

  Agnes
mmmm... någon mår gott just nu ;o)))

Vacker reseskildring btw.
2007-01-22

  jimmy welleby
Svartån i Mjölby månne?
2007-01-22

  Ms Lovecraft
Oh, sambos nu?
2007-01-22

  Sanningsägaren VIP
Åh.. jag tolkar den här på mitt
alldeles egna speciella vis.. :)
och den är skön som fan, den känslan
av att komma "hem".
Vackert!
/Åsa
2007-01-22

  aftermath
fint, speciellt "kärlek byggde..."
2007-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris