Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kylslagen bygdebeskrivning...en februaridag...en snörik soldag över hultbygden


klädd till vinterbrud



... tidig februarimorgon
minusgradig soluppgång med blå swix
klippväggar med dekorativa svallisar...frostrosor

rödrävars nattliga strövtåg spårstämplar nysnön
i nordanläget
de fria ytornas skarsnö döljer spårlegan

isskorpor vibrerar av vattentrycket
vid utloppets strömfåror
.....strömstarar flaxlöper i motvattnet....

klädd till vinterbrud....oskuldsfullt skrudad
i de vitaste av klädnader... kärlekande leenden
med röda frostrosor i brudbuketten...

förenades... av nature vigselförrättare
dammens lugnvatten med forsfallets virvelströmmar
.....till evig kärlek under framtida irrfärder

dammen under hässelås välkomnar besökaren

..... skidburen som fotledes.




Fri vers av Ronny Berk
Läst 356 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-23 10:36



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
kärlekande leenden
med röda frostrosor i brudbuketten...


___________________+++++
2013-11-03

  Annette Andersson
Otroligt vackert! Var går gränsen, vad är människa och vad är skogsväsen?
2007-01-23

  SusanneStrömstedt
OJJJJ!!!Detta är bland det vackraste jag läst!!
2007-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk