Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allt dör för att födas på nytt och jag vet att det gäller även dig


lit de parade


när röken virvlar
sig upp mot taket
som blå ormar
till kvällens sista dans

och när
ambulansens vispande ljus
sjunger för betongbarnen
i oss alla
att de hämtar dig nu

och när krossat glas
kysser
de älskande parens
lakan
som för oss
en gång förut

och när vintern tonar bort
som
musik i mitt hjärta
och dårarna drömmer
om storverk
snart uträttade





äter jag frukost ensam
på en terass
mina händer krampar
runt koppen
när jag dricker svart kaffe

dricker solgul apelsinjuice
röker cigaretter
och skriver mig själv
i ett anteckningsblock


du kanske
sitter mittemot
och tittar på mig

och jag avundas dig
din skönhet
dina rörelser

och när du
skrattar till
lägger jag ditt mörka hår
bakom ditt öra
med
mina kalla fingrar

får värme igen

och är fri
äntligen





Fri vers av Robert W
Läst 556 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-17 14:29



Bookmark and Share


  Lola
Jag gör dig gärna sällskap där.
2007-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W