Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skilda världar

när jag satte nyckeln i dörren drog jag efter luft
som om jag höll andan sen jag stämplade ut

avdelning 32 Infektionskliniken

orkar inte prata, eller lyssna
hoppas han sover

men ja
när jag satt med mitt glas och försökte tänka fram till
klarare tankar
kände jag mig ensam
ville berätta om traumat

den blodiga flickan på rum
24:a
om
stressen att rädda hennes liv
snabbheten i beslut som togs
lugn, lugn
lugn

syrgas, 12 liter
blodtrycket sjunker
pulsen
fan vart är pulsen
blodsmitta var det blodsmitta?
kontaktsmitta?
ta på dig handskar för helvete Anna
jag glider i den röda översvämmningen
blod

stesolid, hon krampar
och ring narkosen
nu

urinstanken i hennes underbyxor
stirrande pupiller
stirrar de på mig?
får jag en sax, sax
för helvete
men det sista tänker jag bara för

lugn, lugn
lugn


liv som rinner ur mina händer
unga söta flicka

mina händer behöver,
jag behöver

dig




Övriga genrer av Laijza
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-11 12:38



Bookmark and Share


  aftermath
klart du ska berätta om traumat
du gör det utmärkt dessutom
som läsare fylls jag av vånda
och otrevliga minnen
men du har berört
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Laijza
Laijza

Mina favoriter
kökskärlek
Genklang