Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

[oavslutat]




Datorns bildskärm
lyser i morgondunklet –
en oavslutad dikt





Bunden vers (Haiku) av [jimmy]
Läst 1009 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-10 10:51



Bookmark and Share


  Jer
Gillar tanken här. Speciellt när allt mer poesi skrevs så, vid tangenterna. Kanske lite tragisk, men oerhört praktisk.

(texten är sparad i kritikpoolen)

Hade kanske förvantat mig en annan dikt med denna titel. Gillar inte heller när slutraden används som titel, den ger bort en haiku, som egentligen ska vara titelös, men jag döper nästan alla mina, dock har gått över till enkel ett-ords titlar.

\"Datorns bildskärm\" ger inte så mycket haiku känsla direkt, stelt och ointressant egentligen. I andra raden stiger spänningen dock och är ganska bra. Smaksak, men gillar \"strålar\" bättre, gör en koppling tillbaks till bildskärmen då. Håller med tidigare kommentaren, artikeln \"en\" ska bort, helt onödigt plus en stavelse för mycket. Undrar om \"dikt utan avslut\"?! Nah, oavslutad dikt är bättre.

En anspråklös haiku, dock med potential. Och med lite ändringar, kanske man kan höja den?


starrbligad skrivbord
strålar i morgondunklet
oavslutad dikt
2007-07-24

  "Silver" VIP
Mycket bra kort text som flimrande skimrar i mörkret.
Hög igenkänningsfaktor.
Den kommer att bli omtyckt av många, tror jag.
Kanske kan \"en\" strykas? Dels blir det fem stavelser, dels är ordet kanske överflödigt?
2007-02-10
  > Nästa text
< Föregående

[jimmy]
[jimmy]