Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karameller


ÖNSKELISTA

* 1 granatkastare
* 1 flaska Glenlivet
* Prenumeration på Min Häst
* Häst (islands)
* Koden till nazisternas tennisplan
* Björn Borgkalsonger (i formalin)
* Håkan Nessers senaste

1.
Compré nuevos ojos. Pero ellos habían puesto en la cara de un hombre que perdió todos en lo que creió; entonces no tenía ningún uso para ellos.

2.
Bakom glaset låg en salamander och läste en tjock volym av Gorkij. - Vad fan håller du på med? frågade jag.
- Tja, svarade han, du ska veta att varje människas ben förvandlas till vätska minst tre gånger om dagen.
Jag föreställde mig honom under tjocka dunbolster, men bilden löstes upp som en brustablett i ett glas solljus när jag såg hans sorgsna ögon flacka över boksidorna. Sedan simmade jag in i stengrottan igen.

3.
Många varelser har dött här. Också människor. Rusiga och på toppen av sina liv. Även deprimerade. Nu ska pappa sova, men först vill han ha en godnattavsugning.

4.
Maffig mastiff sökes för nattliga injektioner. Sexig stamtavla subventioneras. Tillsammans ska vi skalla över Söders höjder. God hygien och klippta naglar en självklarhet. Pedigreepressare undanbedes. Du och jag på varsin sida om husses ben i kväll?

5.
Det räcker med att kunna sticka handen under kudden och känna att du finns där Elsa, så blir det genast lättare att somna. Nu friställer de folk på varvet igen. Det är fan inte lätt att sova, och då är det skönt att du finns, Elsa. Under kudden.

6.
Idag känner jag tydligen Robocop. Han är hård som sten och ska inleda fredssamtalen i Basra i morgon. Han är dock orolig för att förhandlingarna ska gå i stöpet, eftersom "det börjar bli ont om citronloka".

7.
De står bakom varsin dörr och ser inte varandra. När posten dimper ner på deras hallmattor reagerar de inte, för de vet att det ändå inte är brev adresserade till dem. Men om de bara tog sig tid att plocka upp posten skulle de se att de i själva verket fått den andres brev, och att den som författat dem är ingen mindre än de själva.




Övriga genrer av Cronopio
Läst 377 gånger
Publicerad 2007-02-11 01:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ett klistrande
obehag
välskrivet
och otäckt
övertäckt
2007-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Cronopio