Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En galen liten visa

 

Kråkan satt i talletopp

speja över gården

vaggade sin gamla kropp

trilla ner på mården

som den ylade och skrek

skrämde slag på drängen

pigan hon blev ack så blek

kravla under sängen

 

ekorrn darra på sin gren

gömde sig i granen

hönan snubbla på en sten

kacklade på hanen

tjuren bröla i sitt bås

frustade och fnyste

andades i tunga flås

så att kossan ryste

 

hästen skria tuppen gol

suggan miste sansen

gossen vägde på en stol

tappade balansen

flickan ramla i en å

lillan pep o gnällde

katta kura i en vrå

hunden bara skällde

 

kråkan vaggade sin kropp

fladdra vilt o kraxa

flög sen hem till talletopp

skräna hest o flaxa

mården rusade åstad

kom ej mer tillbaka

far han bjöd på lemonad

mor bjöd sockerkaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 411 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-13 18:42



Bookmark and Share


    Per-Gunnar Lejon
Ja du den bondgården skulle jag gärna besöka inget skulle bli gjort för man fick väl skratta hela dagen.
Jättebra skrivet var får du allt ifrån ? men fortsätt för all del för det gör du med all ära ha en skön kväll PG
2007-02-16

  "Silver" VIP
Ja, den skulle göra sig fint som en melodi!
Vad vore väl lantlivet utan sockerkakan på slutet? :-)
2007-02-13

  Markattan
Vilken härligt galen visa!
Snacka om dominoeffekt ;o)
2007-02-13

    JJ VIP
Det var en rackans kråka till att ställa till det...Underbart författat och humoristiskt skrivet! Mvh. JJ.
2007-02-13

  DanSan
Hahaha . . . är det här vad vi

kallar Bodils farm hihihi . . .

Välkommen ädle syster och

du dyrbare broder . . . ty

ikväll är det fest på BodilSans

gård . . . . Där fanns det förut

en blodtörstig mård . . .

men vika han gjorde förståndigt

som han borde . . .

för där stod Bodil med högburen

kvast , , , ,

Oh I love it . . .


Allt det bästa till dig vänen!

din busiga broder, Dan

*****************************
2007-02-13

  Thommy
Det händer verkligen mycket i den här roliga lilla visan
2007-02-13

  Annmargreta
Den var så bra, det finns väl en melodi till den här kan vi sjunga när vi träffas. Kram Meta.
2007-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg