Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frukta ej

 

Se molnen

hur de

tvekar

under gryningsssolen

 

som om de ana

sin färd

mot intet

 

hur himlen

öppnar sig

 

purpur

mot

Jordens ängder

och

banar sig väg

i gyllengula

stråk

 

Se hur ljuset

dansar

i din utsträckta hand

 

som kraft

ur alltets sköte

 

så frukta ej

 

fjärran fjärran

är

sorg

 

frukta ej

 

ty dagen

vilar

mot ditt hjärta

 

Bs-07

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 337 gånger
Publicerad 2007-02-16 09:03



Bookmark and Share


  "Silver"
En tröstande poetisk röst.
Inledningens molnbild är mycket talande.
Få, vackra ord men ändå en rytm...
2007-02-19

    Erika H
och där kan den vila
väl mött och önskad
vacker text att njuta av
erika
2007-02-18

  Howlit
Åhhhh... stum av hänförelse. Så otroligt vilsamt din text la sej runt mitt pickande hjärta. Som balsam....

Tack för det...
2007-02-17

  DanSan
*****************************

Underbara rader . . .

Frukta ej du lilla

dagen ska bära dig

smekt av ljuset i vår hand

och värmen kommer åter

där på vår vandring

emot evighetens rus

***********************
2007-02-16

  Nina V A
Borde vakna till din text varje morgon, vilken nydagsutsprickning! Inte kan man annat än låta dagen vila mot hjärtat när skönhet är det första man ser, sprakande vackert Bodil
2007-02-16

  Lena K Nilsson VIP
Jättefin...tog till mig!
2007-02-16

  Eline.P
Tröst och förtröstan - dagen vilar mot ditt hjärta, i ditt hjärta.
2007-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg