Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillbakablickar - eller - Eftertankens Kranka Blekhet

 

 

 

Den gamle står där mitt på vägen

Begrundar stigarna han har gått.

Ler, och tänker smått förlägen

på det liv som han till skänks har fått

 

På livet - på hur han tokigt som han vandrat kring,

och nog vore det väl förmätet säga

att han av detta inte ångrar någonting,

när han till bokslut nu allt skall sammanväga

 

Visst har dagen många stunder

varit tung och mödosam,

och mången gång, det kan tyckas som ett under

att han över huvud taget kommit fram.

 

För visst har vägen krokig varit som han traskat,

och visst har mången gir där synets nog så dum,

men han tycker ändå rent förbaskat

att det var bra de har ägt rum.

 

Slutligen nu står han där . . . blickande tillbaka

på allt som tidigare honom hänt.

Fundersamt stryker han sin haka

men ångrar blott de bågar som han aldrig spänt.

 

Så även här han kom till korta

för det blev rakt inte så

och drömmarna för länge se'n är borta

- inget nu att tänka på

 

Och nu står han  -  mol allena,

blott med sina minnen kvar.

Suckar, kliar sig förstrött på bena

precis som han har gjort i alla sin dar.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 770 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-19 14:00

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
För att sedan drömma vidare, hoppas jag.
Gud så fin text.
bokmärks.
2007-02-19

  Antropofagen
Eftertänkvärt!
2007-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson