Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetissan och sömnen

 

 

 

Och skymningen nalkas

 

sköljer

i stumma vågor

genom fönsterglaset

 

ett

stilla hav vid hennes fötter

 

denna enda stund

som hon längtat den

väntat vid sitt offerbord

sluten mot intet

 

"dag mot natt

flyr

min ängslan"

 

becksvarta

välver orden

under pennans eld

 

lyfter

genom rummet

 

svävar

som bubblor

skälver

och

brister

 

allt hon ville

allt hon förlorat

 

sanningarna

 

hamrar

dunkar

väller fram

som blod ur ett öppet sår

 

"I detta Nu

mitt hjärta

icke längre tvekar"

 

när hanen gal

ur söder

skall jag sova

bortom

bortom allt som varit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 415 gånger
Publicerad 2007-03-01 21:04



Bookmark and Share


  Nina V A
Vilken eruption intill stilla hav som förvandlas till virvlande, rytande , skummande eld. Strömmande sanningar och vilda drömmar och japp nog känner man att hon lever alltid. Ur poetissans penna kommer skrift av eld, och man njuter!
2007-03-02

    Erika H
oj vad du skriver
det virvlar och jag sugs in
snurrar runt bland dina ord
lekfullt läsande
njutbart kännande
att du har ett
svärd i din hand
vackert
2007-03-02

  Lilla My* VIP
\"jag är en vulkan
jag bär en eld i min själ\"

\"pennan är mitt svärd
o inatt skall klingan falla
ordet är min sköld
och jag är osårbar\"

Poetissan är passionerat het som elden!
Underbart poetat**
2007-03-01

    Louvisa
Vilt och vackert!
passion som inte lämnar läsaren oberörd
Att lyfta pennan och känna sig osårbar
Underbart!

(ska det vara frusande... eller frustande)
2007-03-01

    ej medlem längre
Först så tänkte jag skriva ett enda ord på ren svenska.....men sen läste jag igen...om igen..om igen...
offerbord, förnekad drift, hav vid henens fötter, drömmar som dunkar och hetsar, eld......
Du må vara osårbar i skrift men inte i passion! Det är ingen av oss...*ler*
Vacker, tankeväckande, eldig!
2007-03-01

  prinscess VIP
den här mycket bra skriven
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg