Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fäktande lakan slår inte lika hårt, som den ensamma kylan under täcket



Träder naket flåsande
ut i kylan
på blödande fötter
lämnar jag dubbla spår
som ingen
tycks vilja följa

något mörkt
hoppar ner från takets ränna
vilket får mig
att hoppa till
och dra i lampans svans

som dramatiskt
kastar mig längre ner på gatan
utan tillstymmelse
av en chans
att hindra flykten
på vindens hala dräkt

i vild panik
skriker jag månen vaken
som ursinnigt
kastar mig genom persiennerna
tillbaks i min säng




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 677 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-03-04 12:57



Bookmark and Share


  Nina V A
Men oj mardrömsdramatik under en helt betagande titel. Här vänder du ut och in på läsaren som krampaktigt kramar lakan som inte finns för stunden. Sköna formuleringar du hittat som förstärker känslan av mardröm, man biter naglar och tänker shit, vakna då! Härlig spänningsläsning!
2007-03-17

    sister band-aid knees
oj oj oj! jag känner det.
2007-03-12

  karolina d
Kraftfulla ord som du står bakom. Som poesisagor, \"lampans svans\" tycker jag mycket om. Klokt och dramatiskt, lockar naturligt och fint till lyssnande. Lysande.
2007-03-07

    Glöd
Så bra skriven... vad mer finns att säga väldigt intressant och målande=)
2007-03-06

  sockerspöket
Man får tänka lite innan man hinner med, iaf. jag. Men den var fin och det var en intressant beskriving
2007-03-04

  Hating
=)
2007-03-04

  Cris
haah..oj! sicken fläkt till dikt
vad snopet att blåsas in igen
så där... men skönt kanske

snyggt skrivet
2007-03-04

    Lindizz
med en skrämmande känsla läser jag din text...gillar detta stark!
2007-03-04

  [ShadowWalker]
MMmmmmm.... Gillar!

Jag ser massor i denna, vilket flyt, jag ser riktigt hur blå måne leker med glitterskare utanför ditt fönster.

Bra text, snyggt flöde, bra uppställning, mycket känsla.

Kanon!!

*bokmärksmappen ordkonst*
2007-03-04

    Erika H
känner andetag i rasande fart
hjärtat som bankar
hala golv, ogripbara väggar
en resa som trappas upp som inför stormen
så stoppet
i förvirringens ögonblick
stopp

skönt språkbruk, härligt flyt, rasande skrivet
GILLAS
2007-03-04

  Sofie Viktoria
Jag fryser när jag läser dikten.

Gillade detta riktigt mycket:

\"i vild panik
skriker jag månen vaken
som ursinnigt
kastar mig genom persiennerna
tillbaks i min säng\"
2007-03-04

  joss
tänkvärt innehåll. första delen är så j*vla bra
2007-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson