Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vänligen ...SJ... revidera tidtabellen ; kan inte vara rimligt att en resa på 2 timmar 26 minuter skall avresas på 17 minuter...inklusive hett ångande fika...


tågtider...


\"cerise är så vackert.. \"
utbrast jag
leende

hänförd av hennes händer

när hon sökte sin plats
vacker som vindsus en vårdag
slöt hon kappan till fönsterplatsen
min.... enligt biljetten

över våra småblyga leenden
kom vi att tala om vintersnön
som tydligen har fallit
enligt hennes utsago

hennes vårlökar som knoppas

jag såg
bara
hennes vackra händer

såg stinna ådror
dess vägar under hudens sidenlyster
talade vi tankar om livet
som det är
eller kan vara
söktes våra blickar i hunger
hett ångande muggar från bistron
sprider sin värme till vackraste händer
gropar till skrattets förnöjelse
lutar vi oss i samförstånds näran
mot rutans fria sikter
oskulds beräknande
muddar ohört armens linning
med läppglans och leenden
ser vackra händers linjespel
intill spådoms fria drömmar

utropas tiden för framkomsten

som en fin gest av artighet
för att dölja saknadens rodnader
smeker jag den röda klädnaden
över hennes stolta skuldror
följer nackens rundningar

tackar vi oss för trevlig resa

kysste jag hennes vackra händer
i min dröms nattliga bilder

vaknar
efter att ha investerat
hela min förmögenhet
i biljetter med fönsterplats
å samtliga tåg till ändstationen
gömde undan tidtabellen






Övriga genrer av Ronny Berk
Läst 294 gånger
Publicerad 2007-03-24 14:38



Bookmark and Share


    zelma
Fint skrivet. Det du utelämnar säger på något sätt mera än det du skriver, dvs man föreställer sig allt du fantiserade om under er resa. Det här texten ångar det om. Både om tåget och Dig./
Z
2007-03-24

    Maria Malm
Har själv aldrig varit med om att en resa på över 2 timmar tar 17 minuter, däremot upplevt förseningar...men du hade en spännande resa...
2007-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk