Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÄ BÖRJER SÔM EN VIBRATION....

 

 

Dä ä minsann inte lätt å va poet

när känslera svaller i krôppen

en får yrsel å sen blir en het

å hjärna den sväller i knôppen

ja dä börjer sôm en vibration

sôm saktelit accelererer

en känner sån glöd å passion

ja nästan sô att en kreverer

dä blir hett

en blir svett

en förlorer sitt vett

 

Nä dä ä inte sô lätt å va poet

men känslera maner å driver

för dä ä sôm elektricitet

sô en skriver å skriver å skriver

dä finns just inge alternativ

när själen ej har någen styrsel

får en offre sitt endaste liv

å tôle båd svallning å yrsel

dä blir hett

en blir svett

men en vräker sej fett

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 577 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-29 19:43



Bookmark and Share


  aol
vilken sanning som klingar i dessa poetiska ord och den blev som djupare på värmländska bravissmo bodil
2007-09-01

  Primavera
Garvar igenkännande åt dina sköna ord. Jag kan riktigt \"höra\" din text! Riktigt, riktigt kul och urbra!!
Mvh/Primavera
2007-04-14

  Lillasyster F
Så härlig värmländska! Och det är ju precis så det är att vara poet. En tredjedel inspiration och två tredjedelar transpiration.
2007-04-04

    Carpe Diem
Äntligen någon som skriver på ren svenska så man förstår!
2007-03-31

  Thommy
*Skrattar* Nej, det är verkligen inte lätt.
2007-03-30

  Neal
Det är ett gift !
2007-03-30

  Ms Lovecraft
Ingegärd Samuelsson sa precis samma sak, fast på västgötska, under nittiotalet, aka mycket form men inget innehåll.
2007-03-30

  Eline.P
Ljuvligt om poetens glädje, tvång och möda (mest glädje va?).Som vanligt skriver du med härligt schvung och flyt till glädje för oss andra \"ostyrsliga\" skrivarsjälar
2007-03-30

  glittertindra
Härlig! Sprittande livsglädje i skrivarform... :) För det är sant... ibland måste det bara uuuut! :)
2007-03-30

  Åsa Gustavsson VIP
Ja, det är bara att finna sig! Verkligt härligt skrivet!
2007-03-30

  Antropofagen
Hihi, Bodil klipper in en dialektal stjärna igen!! värmländska är föga sensuellt i mina öron, men faan så lyriskt!
2007-03-29

  Lilla My* VIP
Här vräkte du till det fett:))
Det är så gott att läsa dina värmländska texter!!
2007-03-29

  Myy VIP
Ha, ha - det är ju precis så där det är! Man imploderar om kreativiteten inte får något utlopp!
2007-03-29

  Lena K Nilsson VIP
Härligt skrivet!
2007-03-29

    Maria Malm
Åh så skönt skrivet! Tycker speciellt om \"när hjärnan snurrar i knoppen\" hihi
2007-03-29

  devilsangel
Ha ha!! Du är så härlig... Underbart skön dialekt, jag ler med hela ansiktet...
2007-03-29

  Markattan
Härligt skrivet på den så goa värmländska dialekten ;o)
2007-03-29

    Lillemor
Man blir så glaaa
i dina vibrationer.
Vikken skrivarlust!
Vikken skrivarglädje
För däg värker det söm
öm du har det rätt lätt
2007-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg