Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En självbiografi


Farstutrappan


Farstutrappan, det första steget ut i det fria.

Med röda gummistövlar på.

Bara fyra år.

De första kliven ut i världen.

Bara viljan att få leva.

Fritt o kravlöst.

Med röda gummistövlar på.

Vägen utåt blev vägen inåt.

Bara början på den stora resan.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 634 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-05-22 10:47



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Dikten lever i sin energi som den är skriven med. Det klara bildspråket talar så tydligt att man ler åt de nyfiket väckta ögon som plötsligt ser en värld som är så mycket större än bara det innanför farstutrappan... och nog är det början på en resa, och lyckost den som lyckas behålla den brinnande nyfikenhet som lever då
2007-07-16

  Venla
åh, den vackra barndomen när allt är så enkelt. underbart!
2007-07-16

  Mangal VIP
Vackert. De är så vackra. Vi med. Ofyllda sinnen och vidöppna hjärtan.
2007-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund