Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ytterligare en liten övning för att få fart på fingrarna över tangentbordet. Jag hade rubriken och skulle sedan komma på något att skriva...


Utan markkontakt

 

Med en våldsam fart reser vi och framför oss ligger hela universum och väntar. Vad som döljer sig mellan stjärnor och planeter är det ingen av oss som riktigt känner till, lika lite som vilka tankar som kommer att fortplantas i våra hjärnor härnäst.

Vår resa är en pilgrimsfärd i rymden där solen aldrig går ner. Vi reser för att förstå att vi inte är några gudar, hur gärna vi än önskar att vi vore det. För gudarna skulle aldrig rasera sitt eget tempel, skövla sina tillgångar eller låta sina bröder och systrar hungra och törsta. Våra liv är bara en enstaka händelse bland miljoner andra i evigheten och vi är lika blinda som nyfödda kattungar som söker tryggheten hos sin mor.

Vår resa går mot mitten för endast där kan vi bli fria då vi vänder våra blinda ögon inåt, mot oss själva. Och bara de som når fram kan öppna sina ögon och se hur små våra egna bekymmer i världen är, hur lätt det är att förlora markkontakten och bara sväva ut i oväsentligheter.

Det är när vi når fram till mitten av vår kärna som vi kan se att vår planet är vår gemensamma farkost. Kanske är det först när resan är slut och vi landar med båda våra fötter på jorden som vi kan bli gudar och se Jorden utifrån. Det är först då vi kan inse att universum bara är en småsten i gruset i en annan värld.

 




Övriga genrer av Anna H
Läst 514 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-04 14:05



Bookmark and Share


  leopardia
det var inget dåligt resultat på en övning. jag håller med kommentaren nedan, den här texten gav en tanke att fundera vidare på. tack.
2007-07-31

  noname_realmind
Tänkvärda rader, och vackert skrivet.

\"gudarna skulle aldrig rasera sitt eget tempel, skövla sina tillgångar eller låta sina bröder och systrar hungra och törsta.\"
Nej, inte skulle gudar göra så!!

Men kanske... skulle gudar som tappat minnet av vilka de är göra så. Gudar som glömt bort sin sanna identitet, som känner sig alldeles vilsna i verklighetspannkakan... gudar som tror sig avskilda och separerade från allting annat... frånkopplade från allt, ensamma och offer för yttre omständigheter de inte har någon som helst kontroll över... gudar fyllda av rädsla och skuld som de inte orkar se, utan projicerar ut på andra...

Ja som sagt... din text fick mig att fundera vidare. :))
2007-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H