Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek till en fallande ängel

Min vackra bedårande drottning
hur kan jag ana ett leende?
När din vänsterhand pryds av Lucifers ring
må det vara Han som tagit överseende
över dig?

Oh, jag ser det på dig!
Du rider lycklig ner mot
vågor vars viljekraft du alltid har fasat inför!

Min vackra bedårande Lilja
ta emot den huvudprydnad Han villigt dig ger
Jag ser att du ska från avgrunden dig skilja
dina lyckliga tårar ska rinna när det sker.

Oh, jag ser det på dig!
Han har tagit dig ut ur infernot
mot havets heliga himmelrike!

Min vackra bedårande orördhet
en optimal lycka ska du nå
om du bevarar din barnsliga kyskhet
som Han har valt ut att få.

Vilket var ditt brott mot det gudomliga?
Vilken var din synd?
Har synden runnit av på vissa somliga?
Betyder detta någonting?

Men jag ser det på dig!
Oh, du ler!




Fri vers av Mimmi17
Läst 332 gånger
Publicerad 2007-06-07 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mimmi17