Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min första psalm

 

Världen är en sandlåda.

Miljoner saknar hink

De sitter tyst och gråter

i sand som luktar pink.

 

Se'n går de hem och dör.

Vem frågar sig varför?

 

(Irmeline, min 11 åriga låtsaskompis)




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 625 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-02 17:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    forskaren
håll för Irmelines öron... barn har känsliga trumhinnor... Applådåska!!!
2007-12-23

  Rakel Lorner
Ganska så många frågar sig varför... Det finns så mycket klokt och sant i 11-åringar och det gläder mig att du lyssnar på denna lilla flicka hur mycket på låtsas hon än är. De flesta vuxna lyssnar nämligen inte på barn. De vågar nog inte. Bra gjort!
2007-07-03

    Bodil Sandberg
En helt fantastiskt bra text ...man får anta att det blir fler!!!!
2007-07-03

  Nina V A
Förstår din vilja att dela med dig av en text som denna, man häpnas och förundras över hur fantastiskt ord kan komma fram ur en 11-åring och hur tankarna går hos ett barn, otroligt!
2007-07-02

  Rune Thorsell
Du menar inte att en elvaårig flicka har skrivit detta? I så fall har vi att göra med ett litterärt underbarn. Henne skulle jag vilja träffa!
2007-07-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP