Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens osanning III.





Nu när tobaksskatten är höjd

med tio procent

rapporteras det att försäljningen

av snus har gått ned med

etthundrafemtio miljoner kr,

vilket istället har fått försäljningen

av ekologiskt odlade bananer

att stiga mot nya rekordhöjder,

även en ökad försäljning

av ekologiskt odlad choklad

samt ekologiskt odlad glass

kan se fram emot

att spränga nya ekonomiska vallar.




Ingenting konstigt med det,

enligt chefen för skatteverket,

chefen för livsmedelsverket

samt chefen för godisdepartementet.




Vad som har förbryllat några forskare

på Chalmers är att när försäljningen av

importerade viner och ölsorter minskar

så ökar samtidigt försäljningen

av bordtennisbollar, tshirts samt scarfes,

särskilt de som är orientaliskt mönstrade.

Även Hawaiiskjortor verkar följa trenden.

De orientaliskt mönstrade bordtennisbollarna

rapporteras nu vara slut i hela landet.




En annan sak som förbryllar forskarna

är att när försäljningen

av frysta pizzor ökar,

så har även mopedolyckorna

en tendens att gå i taket.


Reporter Folke T. Robertssohn
Ftograf Ange N. U. Slitaghe




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-17 16:23



Bookmark and Share


  Bissen
Vad är då slutsatsen...? Intressant och humoristisk läsning i mitt öga...
2007-07-18

  Bjarne Nordbö
Oj då, var det en osanning. Tar upp min forskning omedelbart.
2007-07-17

  Bjarne Nordbö
Vad skönt att höra att de forskar på detta nere i Götet, då kan jag lägga ner min som tar alltför mycket av min tid.
2007-07-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP