Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jaget - den på en gång både minsta och största av minoriteter






ibland har det sagts högt
eller viskats fram

\'bakom varje framgångsrik man
står det en kvinna\'

eller ibland

\'utan kvinnor som föder barn,
fanns inga män\'

en sorts logik som är så trekantig
att den möter sig själv på halva vägen
mot att bli en romb,
matematiskt sett vill säga

de enda överlevande ur könskriget,
vilka skall det kunna vara
om inte de så talrika undantagen

bögarna, flatorna, de bisexuella
och så vidare
men, en del har tagit sig uppgiften
att tro att vi alla är just sådana,
tillhöriga en sorts
alltmer högljudd \'minoritet\'

i minoritet står jag\'et,
ty ingen kan klara av att leva mitt liv
så som just jag,
och högst egna jag, det är vi alla




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-18 01:30



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej
Förstår dina funderingar. Hoppas vekrligen att det inte bliri könskrig utan att mer jämlikhet leder till mer förståelse och mindre krig. För övrigt så stämmer ju detta nästan på ett sätt:
\" \'utan kvinnor som föder barn,
fanns inga män\" fast uta män belve kvinnorna inte gravida och ja, det föds ju kivnnor med av kvinnor.
Vi behövs båda könen självklart fast det är dags att räta upp värdet på oss så vi blir lika värda på alla plan.

Lena
2007-07-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP