Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett gömt atlantis

Min själ, en berusad näktergal.
Berusad av livet.
Sjunger mig vackra milda sånger.
Om svunnen tid i ett gömt Atlantis.

Blott det mitt hjärta förmedlar.
Väcker ljuv musik.
Min själ är min stämma.
Genom eviga tider o längtan.

Det vackraste jag mött.
Mitt sanna jag.
Ett aquamarint hav där själen har sitt nav.

Ur den springande punkten.
Där allt liv växer upp.
Där viskar min själ…
Vakna upp Vakna upp

Nyvaken o kuriös.
Jag lever livet det enda.
Med själen som kompass.
Och hjärtat som karta.
Jag väcktes upp ur en drömmande dvala.

Ur den djupa ocean, där Atlantis försvunnit.
En värld som förlistes, jag för evigt besitter.
I era efter era, ur allt är som är och har varit.
Jag är ett med denna mytomspunna hägring.
Denna ljuva vackra fägring.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 1205 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2007-07-23 14:46



Bookmark and Share


  mike irow
så vackert,,,en droppe från hjärtat!
2016-05-10

  aol
så vackert sparas
2012-07-29

  Ronny Berk
som näktergalen... berusad av kärlekens vackra flöden...så väl ljuder orden om den vackraste längtans hägringar... så finstämt lyriskt står din hägrings fägring mot läsarens horisont... finsaker... ja...
2007-08-18

  Rune Thorsell
Hej Maria Viklund!

Kul att Du gillade min Samantha! Och att Du ville skriva en jättetrevlig kommentar.
Jag har nu läst Din dikt och finner den originell och fascinerande. Vi tycks vara många som längtar till Atlantis. Vi känner oss som fosterbarn, utslängda i världen att leva bland främlingar. Atlantis är vårt barndomshem där vi hade våra biologiska föräldrar.
Drömmen om Atlantis har följt oss i 2.300 år och ända in i våra dagar. Så sent som vid vårt nyss passerade sekelskifte pågick fullt seriösa forskningar. Sannolikt pågår de ännu.
Skall läsa fler av Dina verk. Du tycks vara rikt begåvad med fantasi, humor och skarpsinne.

Kram! Rune T.
2007-08-17

  Nina V A
\"Ett aquamarint hav där själen har sitt nav\" o ja bara ler o flummar ut i djupet av det du skriver, en hägring att vara ett med, underbart!
2007-07-26

  Catrin
En fantastiskt vacker text där orden smälter i min mun och ger mersmak... bokmärkes
2007-07-26

  Lena K Nilsson VIP
Så vacker!
2007-07-26

  Bjarne Nordbö
Vilken vacker text du har fått till här. Njuter i fulla drag. B-märker.
2007-07-26

  drakbruden VIP
Som vågors ömma slag mot älskad strand går dina ord in i hjärtat!
2007-07-26

  Night Soul Woman
Vilken vacker dikt! Här får du ett knippe stjärnor * * * * * * * *
*applåd*och *bokmärkes* bra skrivet, jättebra skrivet vännen!!!
2007-07-26

  Ken Taurus
Kanske levde du på Atlantis i en tidigare inkarnation. Hur skulle du annars kunna beskriva det så levande?
2007-07-23

  issac.a.m
Gillar mycket..vackert
2007-07-23

  noname_realmind
Vacker!!
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund