Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad jag skriver nu är varken tomt skryt eller osanning, trots att det tydligen blivit uppfattat så. Vilket sårar mig en smula, eftersom det inte finns någon som helst anledning att varken skryta eller tala osanning om familjen, det vore ett svek o fegt


Öppet brev till en klentrogen



Som även i de bästa familjer, har jag haft en farfar, han gick bort för en massa år sedan och jag har skrivit om honom här förut. Nu gör jag det igen. Han var en spännande personlighet, till yrket brevbärare och på fritiden sysslade han en del i yngre dagar med att sjunga opera på några mindre scener i Italien, konstruerade små och stora korsord för mindre tidskrifter samt hittade på vitsliknande historier till gubbar, ungefär som på tuborgs ölburkar...
han var en kort och klurig gubbe som jag inte träffade värst många gånger i mitt liv. Jag tänker ta reda på mera om hans liv och kanske lägga ut det senare. Förutom farfar så finns det många konstnärer i släkten, både sådana som \'kommit ut\' med sina alster och de som bara varit amatörer. En av mina morbröder gjorde näverarbeten och en annan var arbetarförfattare. Det är int alla förunnat att gå på fina skolor, men de är inte sämre människor för det. Dessutom äter de, går på toaletten och tvättar sig precis som alla andra människor. Men fisförnäma snobbar, det har få personer i min släkt varit och det är jag mäkta stolt över. Farfar? Han gick bort mitt i livet efter att ha varit i mataffären för att handla något till middag, mitt i trappsteget utanför lägenheten, mitt på söder i Stockholm, på den gamla goda tiden.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-25 21:06



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Du skriver så att jag läser. Språket flyter fint och innehållet skrivet så att det blir intressant.
2007-07-25

  Jan Linderoth
Att vara en älskad farfar och dessutom bli hedrad och så stolt uppvisad för världen är inte alla förunnat.
Jag är farfar och konstnär, önskar just nu när jag läst det här att jag vore din. Fast utan att avlidit på väg från affären förstås.
Du kan din prosa!
2007-07-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP