Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad till av litet av varje... och till syvende och sist... serien Robin Hood, vilken jag tittade på för första gången ikväll, under inmundigandet av päronsplitt, påronsplitt, påronsplitt... samt päronsplitt


Katten och regnbågen






Vi tävla blott med regnbågen och månen
om prakt och ensamhet

en kväll åt jag en strömming och fick samvete
över att jag inte haft mod att först vänta och se
om den kunnat erbjuda mig en önskan
om blott jag givit den åter till havet

jag skulle kanske också ha klarat av
att göra det om blott jag trott
det funnes en hund vid namn rättvisa
här i världen...

men rättvisan är en katt och det vet vi ju alla
att katten blott katten är trogen...

men om nu livet verkligen är
en fruktansvärd älskarinna...
...vem vill ändå inte krypa upp i hennes säng?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 390 gånger
Publicerad 2007-07-26 21:06



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
DACAPO...brioder! Den där älskarinnan vill man gärna famna! Hur vild och opålitlig hon än är! Och strömmingen,,,ja med mos och lingon...varför ha dåligt samvete för det?
2007-07-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP