Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av en poet härinne


Något litet om att bli ihågkommen






Det svåra är inte att bli ihågkommen
det svåra är att bli det för något bra
annars är det ju bara att ta livet av
någon \'betydelsefull\' person
eller av många \'obetydliga\'


Det svåra är att göra riktigt gott
att träna upp sin ödmjukhet
att i en trängd situation med någon
själv inte brusa upp och söka hävda sig


Det svåra är att lägga band på sig
att inte förvärra en redan het situation
att fortsätta tala lugnt och sansat
fastän andra kanske talar högljutt
fastän andra redan knyter näven
och kräver \'sin rätt\'


att då behålla sitt lugn och vägra
att färga sin egen röst av aggression
kan vara nog så svårt för en ensam individ
kanske är det just så jag vill bli ihågkommen
som en person som inte startade krig
vare sig i liten eller stor skala




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-30 11:18



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej
Lycka till med at tfå den väl beskrivna önskan uppfylld.
Lena
2007-07-30

  Bjarne Nordbö
Vilken avslutning i en för övrigt bra skrift.
2007-07-30

  aftermath
intressant betraktelse
jag tar sista 2 raderna
i beaktande
2007-07-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP